Så hittar du Atari spel idag

post thumb
Atari Spel
Av Maria/ 06 Aug 2023

Så hittar du Atari spel idag

Kommer du ihåg Atari? Det var ett spelföretag som låg bakom flera kända spel och konsoler. De är kanske mest kända för pong som är ett enkelt men beroendeframkallande spel. Om du vill återuppleva lite nostalgi kanske du undrar vart det går att få tag på atari spel idag? Det finns flera ställen där du kan få tag på dem med lite tur. I denna artikel kommer vi att berätta mer om detta.

Kolla efter begagnade spel

Det är väldigt sällan som en butik säljer Atari spel idag. De har istället ersatts av flera nyare konsoler. Det finns dock ett väldigt stort intresse för att spela spel och särskilt retrospel. Därför har du stora möjligheter att hitta Atari spel hos marknadsplatser online. Du kan till exempel söka på Blocket eller Tradera. Många säljer spelen i “bundles”, alltså att du kan få flera hundra spel i samma erbjudande.

Det är inte bara spelen som säljs online, du kan även hitta gamla konsoler med tillhörande joysticks.

Vilka atari spel är mest populära?

Fans brukar ha väldigt olika åsikter som vilka atari spel som faktiskt är de mest populära. Vi har redan nämnt Pong som var ett av de första dataspelen. Det var en väldigt simpel version av tennis där man kunde vara en eller två spelare. Normalt så vann den spelare som först fick 10 poäng.

Några andra atari spel som är väldigt populära är Pac-Man och Asteroids Atari. Båda dessa kom ut under 80-talet. Det är alltid bra att kolla i annonsen om spelet är testat i förväg eller inte.

Sportspel till Atari

Även om Pong är ett av de kändaste Atari spelen har de även gjort en hel del sportspel genom åren. Du kan till exempel hitta spel som ishockey, Pele’s Soccer och Super Football. Dessa spel är förstås väldigt enkla men också väldigt charmiga.

Hur mycket kostar atarispelen idag?

Exakt hur mycket spelen kostar idag är svårt att säga eftersom de ofta säljs begagnade. Det är alltså säljaren som bestämmer priset. Det beror också på om du köper enskilda spel eller flera stycken i ett erbjudande. Ett atarispel kan kosta allt mellan 50 kr till 200 kr beroende på hur eftertraktat det är.

Man måste också komma ihåg att atarispelen inte säljs i vanliga butiker och att det därför är säljarens marknad på många sätt. Men om du vill återuppleva lite nostalgi är det kanske värt att köpa ett par spel. Du kan alltid gå ihop med några kompisar och köpa spel tillsammans om du inte har en tajt budget.

Glöm inte bort att köpa kabel

Om du inte har en konsol får du inte heller glömma att köpa en kabel som är anpassad för joysticken. Det brukar du också kunna hitta på Blocket, Tradera och andra liknande sajter. De passar vanligtvis inte bara till atari utan också till flera andra konsoler. Alltså kan du se det som en bra investering. De brukar även finnas i flera längder så du kan välja en som passar dig.