Atari VCS

Nya Atari VCS

Många fans blev glada när det tillkännagavs att Atari VCS skulle släppas 2020, ett namn som även Atari 2600 kallades för när det släpptes. Kodnamnet för den nya spelkonsolen är Ataribox och den nämndes redan 2017. Tanken var att konsolen skulle släppas redan 2018 men det skedde flera förseningar. Till sist var det sagt att leveransen av spelkonsolen skulle påbörjas i mars 2020, men då kom COVID-19 pandemin i vägen. Senaste informationen är att konsolen ska släppas i slutet av 2020 såvida inga nya förseningar kommer att ske.

Många är vi som ser framemot en ny och modern spelkonsol från Atari och VCS sägs innehålla det bästa från såväl tv-spelsvärlden som datorvärlden för att tilltala alla spelartyper.
Glad kvinna med headset

Första Atarikonsolen på 15 år

Den senaste Atari spelkonsol som släpptes var Flashback 2 som lanserades 2005. Den hade de äldre Atarispelen inbyggda och såg exakt likadan ut som en tidigare konsol. Med Atari VCS laddar du ned spel till internminnet och behöver inga skivor eller kassetter.
Den nya spelkonsolen kommer drivas med ett Linux operativsystem och förutom att spela spel kan konsolen också användas till att streama film eller lyssna på musik. De kommer även ha en prenumerationstjänst för användare som vill ha fler funktioner, likt PS-plus för Playstation-användare och Xbox Live för Xbox-användare.
Par spelar tv-spel

Atari VCS bjuder på originella Atari-spelupplevelser

Med Atari VCS kan du njuta av Atari-spelupplevelser på ett modernt sätt. Det sägs att konsolen ska ha ett gäng förinstallerade retrospel vid leverans, precis så som Atari Flashback hade. Två olika versioner av konsolen har blivit tillkännagivna där den ena tagit inspiration från Atari 2600.
Ung man sitter i soffan med spelkontroll
Retro handkontroll på gul bakgrund

Det finns många atarispel som du kommer att kunna spela på när du köper Atari VCS. I Atari Vault kommer det finnas över 100 spelklassiker för dig att välja mellan. Det sägs även att nya spel kommer att släppas allt eftersom lanseringsdatumet närmar sig så spelupplevelser kommer du ha gott om.

Atari VCS i Sverige

Ataribox kommer levereras tillsammans med en joystick och en kontroll och du kommer även kunna använda vanliga tillbehör till PC och dylikt. Du kan koppla högtalare, mus, tangentbord och mikrofon till spelkonsolen för att kunna skräddarsy din användarupplevelse. I Sverige kommer du bland annat kunna köpa Atari VCS på Webbhallen och du har redan nu möjlighet att förbeställa från dem.

Atari VCS beräknas släppas samtidigt i hela världen och det återstår att se vilket genomslag den får. Såväl Playstation som Xbox har också nya konsoler på gång och frågan är om Atari kan konkurrera med det. Om du är tidigare Atarispelare kan det dock vara roligt att få samma spelupplevelse igen men i en modernare version.