Olika sorters retrospel och var du hittar dem

post thumb
Retrospel
Av Maria/ 24 Oct 2020

Olika sorters retrospel och var du hittar dem

Många människor är intresserade av retrospel och en del har riktigt stora samlingar av äldre spel. Den första, stora spelutvecklaren var Atari som både har tillverkat arkadspel, tv-spel och datorer. Ett annat populärt spelföretag som funnits med länge är Nintendo, som har varit mycket framgångsrika tack vare sin karaktär Super Mario och hans bror Super Luigi. Bland de populäraste spelen till Atari finns Centipede och Pac-Man, men även Asteroids och Battlezone. SEGA var också en spelutvecklare som hade sin storhetstid redan på 1980-talet och de skapade bland annat spel med den populära karaktären Sonic.

Att köpa retrospel idag

Du som är intresserad av äldre spel och konsoler kan leta efter en retro spelkonsol på nätet. På auktionssajter så som Tradera och annonssajter likt Blocket kan du hitta retrokonsoler i såväl bra som sämre skick. Det är fler än du tror som sparat sina gamla spelkonsoler. En sak du bör vara beredd på är att priserna kan vara höga när du vill köpa spelkonsoler från förr. Du kan alltid prova att spela lite casinospel så kanske du har turen att vinna lite extra pengar att köpa spel för.

Retrospel som vi minns

Några av de mest omtyckta och älskade retrospelen är just Super Mario-spelen. Många födda på 1970- och 1980-talen har spelat Super Mario. Andra populära speltitlar är:

• Donkey Kong – gorillan som skapats av Nintendo
• Pokemon – spel som också släppts till Nintendo
• Rayman – ett spel för Sony Playstation

Retrospel i miniversion

För några år sedan började speltillverkare att tillverka retrospelkonsoler i miniversion. De hade retrospel inbyggda i konsolen och bland de konsoler som skapades i miniformat fanns såväl Atari Flashback 8 som Commodore C64 Mini och Super Nintendo. Även om dagens teknik och speciellt grafiken i moderna spel är mycket bättre än vad det var förr finns det en tjusning med att spela retrospel. Den fyrkantiga designen och fåtalet knappar ger en nostalgisk upplevelse och på många sätt var spelen svårare förr. Retrospel är idag mer populärt än någonsin.