Arkadspel – därför har de gjort comeback

post thumb
Arkadspel
Av Maria/ 20 Jan 2022

Arkadspel – därför har de gjort comeback

Arkadspel är verkligen något som är på väg tillbaka, Många älskar retrospel och vill återuppleva känslan av alla gamla klassiker. Därför går det också bra för butiker som satsar på äldre konsoler och arkadmaskiner. Vissa går till och med så långt att de bygger en spelhall i sitt hus eller lägenhet. Trots alla nya spel som lanseras är retrospelen fortfarande älskade.

Flera olika konsoler

När man pratar om arkadspel brukar man främst avse klassiker som Pacman och Super Mario. Det finns flera olika konsoler som räknas som retro. Ett exempel är Atarispel som var mångas favorit när det begav sig. Numera är det också många som samlar spel från flera olika konsoler och erbjuder dem i ett stort paket. Dessa kan du sedan spela på din TV eller dator precis som du gjorde när du var ung grabb eller tjej.

Ett annat klassiskt spel som ofta kommer på tal när man pratar om arkadspel är Space Invaders. I detta spel skulle du skjuta ner ett antal aliens ute i rymden. Det är verkligen ett spel som visar på att det enkla ofta är det bästa. Det är en klassiker som fortfarande håller.

Företag som satsar på Arkadspel

De flesta spelutvecklare satsar på att leverera moderna spel som förvånar de som spelar. Men det finns fortfarande ett fåtal butiker som fokuserar på retro. En av dessa butiker är Gamestop. De hade tidigare flera fysiska butiker där du kunde lämna in dina begagnade spel till en liten summa. Det var något som var väldigt populärt. Även om de tvingades lägga ner samtliga butiker i Sverige lever de fortfarande kvar på nätet och i andra länder.

Gamestop är fortfarande registrerad på Stockholmsbörsen och du har möjlighet att köpa Gamestop aktie. De har gjort flera stora förändringar under senare år för att vända sina siffror och gå med plus. De har även ökat sin omsättning även om de fortfarande inte är riktigt där de vill vara. Kanske kommer de lyckas bli ett etablerat företag igen.

Köp hem egna arkadspel

Om du älskar arkadspel finns det många sätt att få tag på dem. Du kanske fortfarande har en konsol liggandes någonstans därhemma? Många säljer sina gamla spel och konsoler på marknadsplatser som Blocket och Tradera. Du hittar dem också hos nätbutiker som fokuserar på retro och arkad. Då kan snabbt bygga upp din samling igen och njuta av gamla klassiker.

Du har säkert flera gamla favoriter som du älskade som barn. Om du söker efter detta brukar du få upp flera butiker som säljer dem till ett bra pris.